Matkailualan liiketoimintaLaajuus (5 op)
Tunnus: AM00CR18
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija on sisäistänyt yrittäjämäisen asenteen. Hän osaa käyttää yritystoiminnan peruskäsitteitä asiantuntevasti. Hän osaa kuvata yrityksen perustoiminnot sekä ymmärtää vastuullisen ja kannattavan matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnan perusteet. Opiskelija tutustuu käytännönläheisesti matkailualan yritystoimintaan ja sen haasteisiin.
Sisältö
- Vastuullisen yritystoiminnan merkitys yhteiskunnassa
- Yrittäjämäinen tapa toimia
- Toiminta-ajatus ja liikeidea
- Yritystoiminnan perusmalli
- Sidosryhmät ja verkostoituminen
- Yritysmuodot
- Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan kannattavuuden perusteet
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on sisäistänyt opintojaksolla yrittäjämäisen asenteen. Hän osaa käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti yritystoiminnan peruskäsitteitä. Hän osaa kuvata asiantuntevasti yrityksen perustoiminnot sekä ymmärtää vastuullisen ja kannattavan matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnan perusteet. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ja käytännönläheisesti matkailualan yritystoimintaa ja sen haasteita. Hän osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on löytänyt opintojaksolla yrittäjämäisen asenteen. Hän osaa käyttää johdonmukaisesti yritystoiminnan peruskäsitteitä. Hän osaa kuvata yrityksen perustoiminnot sekä ymmärtää vastuullisen ja kannattavan matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnan perusperusteet. Opiskelija osaa analysoida johdonmukaisesti matkailualan yritystoimintaa ja sen haasteita. Hän osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti ryhmän jäsenenä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelijassa on havaittavissa yrittäjämäistä asennetta. Hän osaa käyttää asianmukaisesti yritystoiminnan peruskäsitteitä. Hän osaa kuvata asianmukaisesti yrityksen perustoiminnot sekä ymmärtää vastuullisen ja kannattavan matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnan perusperusteet. Opiskelija osaa havainnoida matkailualan yritystoimintaa ja sen haasteita. Hän osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa muut ryhmän jäsenet huomioon.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija ei saavuta opintojaksolle asetettuja tavoitteita.