MATKAILUN KOULUTUS 2022K: AMM22K
Tunnus: AMM22K
Kuvaus
Matkailualan monimuotokoulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Aloituspaikkoja on 20.
Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, syventävistä opinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.
Monimuotokoulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat vastuullisen matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen kehittäminen sekä elämyksellisyys matkailupalvelujen tuotekehityksessä. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä alan elinkeinoelämän ja toimijoiden kanssa.
Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista. Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä.
Koulutuksessa voit valita haluamiasi opintokokonaisuuksia syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla, mm.
Esimiesosaaminen
Esimiesosaamisen suuntautumisessa opiskelujesi pääpaino on esimiestyön ja työyhteisön kehittämisessä. Sen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan esimies-, tiimityö- ja työyhteisön viestintätaitoja.
Matkailupalvelujen konseptointi
Matkailupalveluiden konseptoinnissa vahvistat omaa osaamistasi valitsemastasi erityisalueesta, oli se sitten majoitus-, ruoka-, tapahtuma- tai ohjelmapalvelut.
Yrittäjyysosaaminen
Yrittäminen matkailualalla on yksi varteenotettava vaihtoehto. Yrittäjyysopinnoissa voit kehittää omia yrittäjyystaitojasi. Opit liiketoimintataitoja, jotka liittyvät yritystoiminnan aloittamiseen ja käynnistämiseen. Kehität innovaatiotaitojasi aina idean tuotteistamiseen asti ja kokeilet yrittäjyyttä käytännössä.
Vuositeemat / osaamistavoitteet
1.vuosi
Matkailualan havainnoija
•peruskäsitteiden hallinta
•tietää matkailualan toimijat
•hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot
2.ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
•tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
•pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
•osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
•kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
•osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita
3 ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
•osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
•kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa
Yhteiset osaamistavoitteet (kompetenssit)
Ammattikorkeakoulut ovat yhteistyössä työelämän edustajien kanssa määritelleet ne valmiudet eli kompetenssit, joita ammattikorkeakoulusta valmistuneen tulisi omata.
Kompetenssit ovat laajoja osaamiskokonaisuuksia, jotka kuvaavat pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä. Kompetenssit jaetaan koulutusohjelmakohtaisiin (ammatillisiin) ja yhteisiin kompetensseihin. Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutusohjelmille yhteisiä osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.
Ammatilliset kompetenssit esitetään opinto-oppaassa erikseen kunkin koulutusohjelman kohdalla.
OPPIMISEN TAIDOT
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta
EETTINEN OSAAMINEN
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen
TYÖYHTEISÖOSAAMINEN
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen
INNOVAATIOOSAAMINEN
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia
Koulutuskohtaiset osaamistavoitteet (kompetenssit)
Palvelukulttuuriosaaminen
-ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
-osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
-tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä
Palvelujärjestelmäosaaminen
-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
-osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
-osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään
Palvelujohtamisosaaminen
-tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
-osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
-osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista
Liiketoimintaosaaminen
-osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
-ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
-osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
-osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
-osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä
Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen
-ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
-osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä toimintaympäristöissä
-osaa hyödyntää kansallisen kulttuurin ominaispiirteitä matkailun kehittämisessä
Matkailupalveluosaaminen
-osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia matkailupalveluja
-osaa kehittää vapaa-ajan tai työsidonnaisen matkailun palveluympäristöä ja -verkostoja
-osaa kehittää alueellisia vahvuuksia ja parantaa alueellista vaikuttavuutta matkailussa
-osaa tuottaa asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | Kevät 2023 | Syksy 2023 | Kevät 2024 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
AMM22K-1001 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
18 | |||||||||||||||||||||||||
BY00BX38 | Osaajana kehittyminen | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
BY00BX31 | ICT-valmiudet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK87 | Matkailun toimintaympäristöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK82 | Matkailun perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
LT00CC10 | Työelämän viestintätaidot | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1003 |
MATKAILUN ASIAKASPALVELU
(Valitaan kaikki ) |
13 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK84 | Majoituspalvelut | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK85 | Matkailun ruokapalvelut | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BG89 | Asiakkaan kohtaaminen | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1004 |
MATKAILUALA VASTUULLISENA LIIKETOIMINTANA
(Valitaan kaikki ) |
8 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK86 | Liiketoimintaosaamisen perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
BY00BY35 | Liike-elämän perusmatematiikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1005 |
TAPAHTUMIEN JA MATKAILUTUOTTEEN KEHITTÄMINEN
(Valitaan kaikki ) |
10 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK91 | Matkailun tuotekehitys | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00CD95 | Tapahtuman järjestämisen perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1006 |
ASIAKASLÄHTÖINEN MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK92 | Matkailumarkkinointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK93 | Matkailuyrityksen toiminta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK94 | Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1007 |
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
BY00BX35 | Svenska i arbetslivet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK88 | Tourism English | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK89 | Business Communication Skills | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK95 | Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1008 |
TULOKSELLINEN MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
10 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK97 | Kannattava matkailuyritys | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BK98 | Matkailupalveluiden myyntiprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1009 |
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA
(Valitaan kaikki ) |
18 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BK99 | Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BL00 | Matkailun lainsäädäntö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BW47 | Työhyvinvointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00CD94 | Monikulttuurinen työyhteisö | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1010 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
8 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL01 | Tutkimus- ja kehittämistoiminta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00CD92 | TKI-toiminta | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1011 |
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1012 |
MATKAILUALAN TYÖPAJAT 15 OP
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00CG40 | Matkailualan työpajat | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BU61 | Tarinallistaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00CD93 | Palvelumuotoilu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00CH13 | Vastuullinen ruokaelämys | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM22K-1013 |
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
LT00CA58 | Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu | 10 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL08 | Yrittäjyys käytännössä erityisalue | 5 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1014 |
MATKAILUPALVELUN KONSEPTOINTI
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW48 | Matkailupalvelujen konseptointi | 15 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1015 |
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW49 | International studies abroad | 15 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1016 |
SYVENTÄVÄ ESIMIESOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW50 | Minä ja työyhteisöni | 3 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW51 | Organisaatiopsykologia | 3 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW52 | Organisaatioviestintä | 5 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BW53 | Työyhteisöosaaminen ja HRM | 4 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1017 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL10 | Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto | 12 | 6 | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||
AM00BL11 | Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely | 18 | 12 | 6 | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||
AMM22K-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL13 | Matkalla viinien ja oluiden maailmaan | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BL16 | Foreign Language | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BL17 | Muu vapaavalintainen kokonaisuus | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||
AM00BL18 | Hygeniapassi | 1 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL19 | Anniskelupassi | 1 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BZ51 | Matkailun turvallisuuspassi | 1 | |||||||||||||||||||||||||
AMM22K-1019 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BL12 | Opinnäytetyö | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | 1.9 | |||||||||||
Yhteensä | 210 | 34 | 57 | 65 | 44 | 34 | 29 | 28 | 29.8 | 35.3 | 30.3 | 13.8 | 17 | 17 | 14.5 | 14.5 | 14 | 14 | 14.88 | 14.88 | 17.68 | 17.68 | 15.18 | 15.18 | 6.88 | 6.88 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
2017_2021KAMK yhteiset kompetenssit
1. OPPIMISEN TAIDOT
•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
2. EETTINEN OSAAMINEN
•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN
•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4. INNOVAATIO-OSAAMINEN
•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
6. ÄLYKKÄÄT RATKAISUT
Opiskelija osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan oman ammattialansa teknologissa ratkaisuissa sekä uusien liiketoimintamallien ja palveluiden kehittämisessä. Hän osaa arvioida ja kehittää erilaisissa työelämän konteksteissa uusiin ratkaisuihin tähtäävää toimintaa monialaisissa tiimeissä. |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Osaajana kehittyminen |
ICT-valmiudet |
Matkailun toimintaympäristöt |
Matkailun perusteet |
Työelämän viestintätaidot |
Majoituspalvelut |
Matkailun ruokapalvelut |
Asiakkaan kohtaaminen |
Liiketoimintaosaamisen perusteet |
Liike-elämän perusmatematiikka |
Matkailun tuotekehitys |
Tapahtuman järjestämisen perusteet |
Matkailumarkkinointi |
Matkailuyrityksen toiminta |
Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut |
Svenska i arbetslivet |
Tourism English |
Business Communication Skills |
Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen |
Kannattava matkailuyritys |
Matkailupalveluiden myyntiprosessit |
Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen |
Matkailun lainsäädäntö |
Työhyvinvointi |
Monikulttuurinen työyhteisö |
Tutkimus- ja kehittämistoiminta |
TKI-toiminta |
Matkailualan työpajat |
Tarinallistaminen |
Palvelumuotoilu |
Vastuullinen ruokaelämys |
Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu |
Yrittäjyys käytännössä erityisalue |
Matkailupalvelujen konseptointi |
International studies abroad |
Minä ja työyhteisöni |
Organisaatiopsykologia |
Organisaatioviestintä |
Työyhteisöosaaminen ja HRM |
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto |
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely |
Matkalla viinien ja oluiden maailmaan |
Foreign Language |
Muu vapaavalintainen kokonaisuus |
Hygeniapassi |
Anniskelupassi |
Matkailun turvallisuuspassi |
Opinnäytetyö |
AMA_2017---_kompetenssit
RESTONOMI (AMK), MATKAILU- JA PALVELULIIKETOIMINTA 2017 vuodesta lähtien
01_Palvelukulttuuriosaaminen
-osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
02_Teknologiaosaaminen
-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää Mara-alan palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
03_Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen
-osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
04_Globaaliymmärrys
-osaa toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Osaajana kehittyminen |
ICT-valmiudet |
Matkailun toimintaympäristöt |
Matkailun perusteet |
Työelämän viestintätaidot |
Majoituspalvelut |
Matkailun ruokapalvelut |
Asiakkaan kohtaaminen |
Liiketoimintaosaamisen perusteet |
Liike-elämän perusmatematiikka |
Matkailun tuotekehitys |
Tapahtuman järjestämisen perusteet |
Matkailumarkkinointi |
Matkailuyrityksen toiminta |
Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut |
Svenska i arbetslivet |
Tourism English |
Business Communication Skills |
Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen |
Kannattava matkailuyritys |
Matkailupalveluiden myyntiprosessit |
Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen |
Matkailun lainsäädäntö |
Työhyvinvointi |
Monikulttuurinen työyhteisö |
Tutkimus- ja kehittämistoiminta |
TKI-toiminta |
Matkailualan työpajat |
Tarinallistaminen |
Palvelumuotoilu |
Vastuullinen ruokaelämys |
Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu |
Yrittäjyys käytännössä erityisalue |
Matkailupalvelujen konseptointi |
International studies abroad |
Minä ja työyhteisöni |
Organisaatiopsykologia |
Organisaatioviestintä |
Työyhteisöosaaminen ja HRM |
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto |
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely |
Matkalla viinien ja oluiden maailmaan |
Foreign Language |
Muu vapaavalintainen kokonaisuus |
Hygeniapassi |
Anniskelupassi |
Matkailun turvallisuuspassi |
Opinnäytetyö |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
AMM22K-1001 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
18 |
BY00BX38 | Osaajana kehittyminen | 3 |
BY00BX31 | ICT-valmiudet | 3 |
AM00BK87 | Matkailun toimintaympäristöt | 5 |
AM00BK82 | Matkailun perusteet | 5 |
LT00CC10 | Työelämän viestintätaidot | 2 |
AMM22K-1003 |
MATKAILUN ASIAKASPALVELU
(Valitaan kaikki) |
13 |
AM00BK84 | Majoituspalvelut | 5 |
AM00BK85 | Matkailun ruokapalvelut | 5 |
AM00BG89 | Asiakkaan kohtaaminen | 3 |
AMM22K-1004 |
MATKAILUALA VASTUULLISENA LIIKETOIMINTANA
(Valitaan kaikki) |
8 |
AM00BK86 | Liiketoimintaosaamisen perusteet | 5 |
BY00BY35 | Liike-elämän perusmatematiikka | 3 |
AMM22K-1005 |
TAPAHTUMIEN JA MATKAILUTUOTTEEN KEHITTÄMINEN
(Valitaan kaikki) |
10 |
AM00BK91 | Matkailun tuotekehitys | 5 |
AM00CD95 | Tapahtuman järjestämisen perusteet | 5 |
AMM22K-1006 |
ASIAKASLÄHTÖINEN MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
15 |
AM00BK92 | Matkailumarkkinointi | 5 |
AM00BK93 | Matkailuyrityksen toiminta | 5 |
AM00BK94 | Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut | 5 |
AMM22K-1007 |
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ
(Valitaan kaikki) |
20 |
BY00BX35 | Svenska i arbetslivet | 5 |
AM00BK88 | Tourism English | 5 |
AM00BK89 | Business Communication Skills | 5 |
AM00BK95 | Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen | 5 |
AMM22K-1008 |
TULOKSELLINEN MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
10 |
AM00BK97 | Kannattava matkailuyritys | 5 |
AM00BK98 | Matkailupalveluiden myyntiprosessit | 5 |
AMM22K-1009 |
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA
(Valitaan kaikki) |
18 |
AM00BK99 | Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen | 5 |
AM00BL00 | Matkailun lainsäädäntö | 5 |
AM00BW47 | Työhyvinvointi | 5 |
AM00CD94 | Monikulttuurinen työyhteisö | 3 |
AMM22K-1010 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
8 |
AM00BL01 | Tutkimus- ja kehittämistoiminta | 5 |
AM00CD92 | TKI-toiminta | 3 |
AMM22K-1011 |
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
AMM22K-1012 |
MATKAILUALAN TYÖPAJAT 15 OP
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
AM00CG40 | Matkailualan työpajat | 5 |
AM00BU61 | Tarinallistaminen | 5 |
AM00CD93 | Palvelumuotoilu | 5 |
AM00CH13 | Vastuullinen ruokaelämys | 5 |
AMM22K-1013 |
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS
(Valitaan kaikki) |
15 |
LT00CA58 | Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu | 10 |
AM00BL08 | Yrittäjyys käytännössä erityisalue | 5 |
AMM22K-1014 |
MATKAILUPALVELUN KONSEPTOINTI
(Valitaan kaikki) |
15 |
AM00BW48 | Matkailupalvelujen konseptointi | 15 |
AMM22K-1015 |
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD
(Valitaan kaikki) |
15 |
AM00BW49 | International studies abroad | 15 |
AMM22K-1016 |
SYVENTÄVÄ ESIMIESOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
15 |
AM00BW50 | Minä ja työyhteisöni | 3 |
AM00BW51 | Organisaatiopsykologia | 3 |
AM00BW52 | Organisaatioviestintä | 5 |
AM00BW53 | Työyhteisöosaaminen ja HRM | 4 |
AMM22K-1017 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
AM00BL10 | Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto | 12 |
AM00BL11 | Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely | 18 |
AMM22K-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
AM00BL13 | Matkalla viinien ja oluiden maailmaan | 5 |
AM00BL16 | Foreign Language | 5 |
AM00BL17 | Muu vapaavalintainen kokonaisuus | 5 |
AM00BL18 | Hygeniapassi | 1 |
AM00BL19 | Anniskelupassi | 1 |
AM00BZ51 | Matkailun turvallisuuspassi | 1 |
AMM22K-1019 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 |
AM00BL12 | Opinnäytetyö | 15 |