Ruoka osana matkailupalveluaLaajuus (5 op)
Tunnus: AM00CS86
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluita ohjaavat strategiat ja suositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa kuvata erilaisia matkailualan ruokapalveluita sekä ymmärtää vastuullisuuden ulottuvuudet ja taloudelliset reunaehdot palveluiden toteuttamisessa.
Sisältö
- Ruokamatkailustrategia, tuotesuositukset, trendikatsaukset
- Ruokapalveluiden vastuullisuus
- Ruokaturvallisuus
- Kulttuuriset, terveydelliset ja muut yksilölliset ruokaan liittyvät tarpeet
- Ruokapalveluiden tuottamisen ja tarjoilun toimintaympäristöt ja ammattitaitovaatimukset
- Ruokapalveluiden kustannuksiin vaikuttavat tekijät
Oppimateriaalit
Oppimateriaalit ovat saatavilla moodlesta.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä toimia vastuullisesti, aloitteellisesti, itsenäisesti ja joustavasti kulloisessakin oppimisympäristössä. Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti, tavoitteellisesti ja työelämää kehittävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä valita tarkoituksenmukaisia toimintatapoja hankkimansa tiedon ja ohjeistuksen perusteella. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää ruokapalveluihin littyviä yksittäisiä käsitteitä sekä toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.
Ilmoittautumisaika
02.12.2025 - 31.12.2025
Ajoitus
01.01.2026 - 31.05.2026
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Teija Vainikka
Ryhmät
-
AMM25KAMM25K
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluita ohjaavat strategiat ja suositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa kuvata erilaisia matkailualan ruokapalveluita sekä ymmärtää vastuullisuuden ulottuvuudet ja taloudelliset reunaehdot palveluiden toteuttamisessa.
Sisältö
- Ruokamatkailustrategia, tuotesuositukset, trendikatsaukset
- Ruokapalveluiden vastuullisuus
- Ruokaturvallisuus
- Kulttuuriset, terveydelliset ja muut yksilölliset ruokaan liittyvät tarpeet
- Ruokapalveluiden tuottamisen ja tarjoilun toimintaympäristöt ja ammattitaitovaatimukset
- Ruokapalveluiden kustannuksiin vaikuttavat tekijät
Oppimateriaalit
Oppimateriaalit ovat saatavilla moodlesta.
Arviointiasteikko
0 - 5
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä toimia vastuullisesti, aloitteellisesti, itsenäisesti ja joustavasti kulloisessakin oppimisympäristössä. Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti, tavoitteellisesti ja työelämää kehittävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä valita tarkoituksenmukaisia toimintatapoja hankkimansa tiedon ja ohjeistuksen perusteella. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää ruokapalveluihin littyviä yksittäisiä käsitteitä sekä toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.