Skip to main content

Productization and Developing Services (4 cr)

Code: BY00BX43-3009

General information


Enrollment

01.12.2023 - 31.01.2024

Timing

01.01.2024 - 31.05.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Business

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Master’s Degree in Tourism
  • Bachelor’s Degree in Sports and Leisure Management
  • BACHELORS DEGREE IN BUSINESS ADMINISTRATION

Teachers

  • Tero Korhonen
  • Pia Kuittinen

Groups

  • LLT22SH
    LLT22SH
  • 15.01.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 22.01.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 29.01.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 05.02.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 12.02.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 19.02.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 26.02.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 11.03.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 18.03.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 25.03.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009
  • 27.03.2024 09:00 - 11:45, Asiakaskokemus ja ostokäyttäytyminen/Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen
  • 08.04.2024 09:00 - 11:45, Palveluiden tuotteistaminen ja kehittäminen BY00BX43-3009

Objective

The goal is for the student to understand the basics of product development and service design.
The student knows the importance of service development and customer relationship- oriented thinking as part of implementing profitable business.
The student is able to develop organizational services taking into account business principles.

Content

Product development
Services and provision of services
Productization of services
Service innovations and service business development
New technologies and their potential in the provision of services

Location and time

Kevätlukukaudella lähiopetus kerran viikossa 2,5 tuntia.

Materials

Luennot ja lisämateriaalit on jaettu Repussa.

Teaching methods

Luennot, soveltavat tehtävät, tentti ja ryhmätyöt/itsenäiset tehtävät.

Employer connections

Luennoilla mahdolliset vierailijat, webinaarit ja seminaarit.
Vierailut yrityksiin ja mahdollisiin paikallisiin tapahtumiin.
Opintomatka kuuluu opintojakson pakollisiin suorituksiin. Matka tehdään yhden päivän aikana ja se on ilmainen opiskelijoille.

Exam schedules

Tentti ja sen ajankohta sovitaan opintojaksolla.

Completion alternatives

Sovitaan opettajan kanssa tapauskohtaisesti KAMKin pääperiaatteiden mukaisesti:
- Aiemmat korkeakoulusuoritukset voidaan hyväksilukea tapauskohtaisesti.
- Työelämässä aiemmin hankittua osaamista tunnistetaan (AHOT) tapauskohtaisesti.
- Opinnollistaminen eli nykyisessä työssä hankittava ja osoitettava opintojakson tavoitteiden osaaminen.

Student workload

4 opintopistettä tarkoittaa noin 110 tuntia opiskelijan työtä.

Evaluation scale

Hylätty/Hyväksytty

Assessment criteria, approved/failed

The student uses key concepts of service design and product development appropriately and knows how to describe the process and tools of service development.

The student knows how to choose appropriate service design tools based on the knowledge and instructions they have acquired and implement development work appropriately. The student knows how to act independently and responsibly and knows how to use appropriate techniques and models for the activity.

The student knows how to act professionally in customer situations and as a member of a group to achieve a common goal. The student knows how to act in accordance with professional ethical principles.