Siirry suoraan sisältöön

Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyö (5 op)

Toteutuksen tunnus: SH00CA08-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 03.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sote

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Terveydenhoitajakoulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Anna-Kaisa Korpinen
  • OPE_SOTE_Jukk2 OPE_SOTE_Jukk2

Ryhmät

  • SMM23K2
    SMM23K2
  • SMM23K1
    SMM23K1

Tavoitteet

Opiskelija:
Osaa kuvailla perhehoitotyön periaatteita sekä menetelmiä ja soveltaa niitä hoitotyön ympäristöissä.
Tietää raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan ja käyttää tietoa hoitotyössä.
Osaa ohjata ja tukea perhettä vanhemmuudessa. Osaa kohdata lapsen, nuoren ja perheen osallisuutta ja voimavaroja tukien.
Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä lasten ja nuorten fyysisistä ja psyykkisistä sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.

Sisältö

Monialaisen sekä kokonaisvaltaisen perhehoitotyön periaatteet ja menetelmät.
Äidin ja perheen hoitotyö raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana.
Eri-ikäisten lasten ja nuorten kasvu, fyysinen, psyykkinen kehitys ja sosiaalinen sekä niiden vaikutus hoitotyön tarpeen määrittämiseen, hoitoon ja arviointiin; lasten ja nuorten näyttöön perustuvan hoitotyön erityispiirteet.
Leikki lapsen kehityksen tukena ja auttamismenetelmänä.
Lapsi ja nuori sairaana: vitaalielintoiminnot ja niiden seuranta, kivun ilmeneminen, arviointi ja hoito, lasten ja nuorten neste-ja lääkehoito, yleisimpiä mielenterveyden häiriöitä, lapsen ja perheen ohjaaminen.
Raskauteen, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan kuuluva lääketiede (obstetriikka) ja lasten sairauksien lääketiede (pediatria).

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää keskeisiä lapsen, nuoren ja perheen hoitotyössä käytettäviä ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja edistää lapsiperheen hyvinvointia.
Opiskelija osaa soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa eri-ikäisen lapsen ja nuoren sekä hänen perheensä ohjaamisessa ja soveltaa monipuolisesti ja kriittisesti näyttöön perustuvaa tietoa hoitamisessa.
Opiskelija osaa kuvata monipuolisesti ja kriittisesti lasten sairauksien lääketieteellistä hoitoa. Opiskelija osaa toteuttaa turvallisesta lasten ja nuorten neste- ja lääkehoitoa ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön toimintoja.
Opiskelija osaa kuvata raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan sekä osaa selittää vastasyntyneen hoitoon liittyviä erityispiirteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää keskeisiä lapsen, nuoren ja perheen hoitotyössä käytettäviä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti ja tukea lapsiperheen hyvinvointia.
Opiskelija osaa soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa eri-ikäisen lapsen ja nuoren sekä hänen perheensä ohjaamisessa ja hoitamisessa.
Opiskelija osaa kuvata monipuolisesti lasten sairauksien lääketieteellistä hoitoa.
Opiskelija osaa toteuttaa turvallisesta lasten ja nuorten neste- ja lääkehoitoa ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön toimintoja.
Opiskelija osaa kuvata raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan sekä vastasyntyneen hoitoon liittyviä erityispiirteitä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää keskeisiä lapsen, nuoren ja perheen hoitotyössä käytettäviä ammattikäsitteitä ja tietää lapsiperheen hyvinvointia tukevia menetelmiä.
Opiskelija osaa käyttää näyttöön perustuvaa tietoa eri-ikäisen lapsen ja nuoren sekä hänen perheensä ohjaamisessa ja hoitamisessa.
Opiskelija osaa kuvata lasten sairauksien lääketieteellistä hoitoa.
Opiskelija osaa toteuttaa turvallisesta lasten ja nuorten lääkehoitoa ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön toimintoja.
Opiskelija osaa nimetä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan sekä vastasyntyneen hoitoon liittyviä erityispiirteitä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Lääkelaskut 100% oikein
Verkko-opinnot arvioidaan hyväksytty – hylätty. Hyväksytyn suorituksen taso on 70% oikein
Oppimistehtävä / tentti arvioidaan hyväksytty – hylätty SOLO taksonomiaa käyttäen
Opinnollistamiseen liittyvät näytöt ovat suoritettu hyväksytysti.