Ruoka osana matkailupalvelua (5op)
Toteutuksen tunnus: AM00CR10-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.12.2025 - 26.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.01.2026 - 31.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Business
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailun koulutus
Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 55 t 0 min.
| Aika | Aihe | Tila |
|---|---|---|
|
Ti 13.01.2026 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
Ke 14.01.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L101
TA12L101
|
|
Ma 19.01.2026 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L130
TA12L130
|
|
Ti 20.01.2026 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L130
TA12L130
|
|
Ma 26.01.2026 klo 09:15 - 10:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
Ma 26.01.2026 klo 12:00 - 17:00 (5 t 0 min) |
keittiö/Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO keittiö 1
|
|
Ke 28.01.2026 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
Ma 02.02.2026 klo 09:15 - 10:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L130
TA12L130
|
|
Ma 02.02.2026 klo 12:00 - 17:00 (5 t 0 min) |
Keittiö/Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO Keittiö
|
|
Ti 03.02.2026 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L130
TA12L130
|
|
Ma 09.02.2026 klo 09:15 - 10:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
Ma 09.02.2026 klo 12:00 - 17:00 (5 t 0 min) |
Keittiö/Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO Keittiö
|
|
Ke 11.02.2026 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
Ti 17.02.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
To 19.02.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L101
TA12L101
|
|
Ma 23.02.2026 klo 09:15 - 10:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L101
TA12L101
|
|
Ma 23.02.2026 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Keittiö/ Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO Keittiö
|
|
Ke 25.02.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA21L155
TA21L155
|
|
Ti 07.04.2026 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
|
To 16.04.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L101
TA12L101
|
|
Ma 20.04.2026 klo 11:00 - 18:00 (7 t 0 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO Keittiö
|
|
Ti 28.04.2026 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA12L101
TA12L101
|
|
Ma 04.05.2026 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
KAO Keittiö
|
|
Ma 11.05.2026 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Ruoka osana matkailupalvelua AM00CR10-3001 |
TA11L159 Matkailu
TA11L159 Matkailu
|
Arviointiasteikko
0 - 5
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluita ohjaavat strategiat ja suositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa kuvata erilaisia matkailualan ruokapalveluita sekä ymmärtää vastuullisuuden ulottuvuudet ja taloudelliset reunaehdot palveluiden toteuttamisessa.
Toteutustavat
Lähiopetus.
Suoritustavat
Opintojakso sisältää luentoja ja harjoitustehtäviä. Opintojakson läpäisy edellyttää harjoitustehtävien tekemistä. Opintojakso ei sisällä vaihtoehtoista suoritustapaa, mutta aikaisempi osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa.
Sisältö
- Ruokamatkailustrategia, tuotesuositukset, trendikatsaukset
- Ruokapalveluiden vastuullisuus
- Ruokaturvallisuus
- Kulttuuriset, terveydelliset ja muut yksilölliset ruokaan liittyvät tarpeet
- Ruokapalveluiden tuottamisen ja tarjoilun toimintaympäristöt ja ammattitaitovaatimukset
- Ruokapalveluiden kustannuksiin vaikuttavat tekijät
Oppimateriaalit
Kuvataan toteutussuunnitelmassa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää ruokapalveluihin littyviä yksittäisiä käsitteitä sekä toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä valita tarkoituksenmukaisia toimintatapoja hankkimansa tiedon ja ohjeistuksen perusteella. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti erilaisissa ruokapalvelualan tehtävissä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ruokapalveluihin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä toimia vastuullisesti, aloitteellisesti, itsenäisesti ja joustavasti kulloisessakin oppimisympäristössä. Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti, tavoitteellisesti ja työelämää kehittävästi.