Siirry suoraan sisältöön

Matkalla viinien ja oluiden maailmaanLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: AM00BL13

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa eri viini- ja oluttyyppejä, oppii niiden valmistusmenetelmät ja tärkeimmät tuotantoalueet sekä ymmärtää makuun, laatuun ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Opiskelija hallitsee viinien ja oluiden tarjoiluetiketin sekä tutustuu viinitermistöön ja aistinvaraiseen arviointiin.
Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa.

Sisältö

Tärkeimmät viini- ja oluttyypit
Valmistusmenetelmät
Juomien tuotantoalueet
Juomien tarjoilu
Vastuullisuus
Ruoan ja juoman yhdistäminen

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit ovat saatavilla Moodlessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun nykytrendien näkökulmat huomioiden sekä osaa arvioida oman tieto/taitonsa kehittymistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa kuvailla ja analyisoida oluiden ja viinien makuominaisuuksia sekä soveltaa osaamistaan asiakaslähtöisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia oluita ja viinejä sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan syksyllä seuraavasti luokkatilassa TA1 1L159:
ti 3.9., klo 15.30-17.30
ti 10.9., klo 15.30-17.30
ti 17.9., klo 15.30-17.30
ti 24.9., klo 15.30-17.30
ti 1.10., klo 15.30-17.30
ti 8.10., klo 15.30-17.30
ti 22.10., klo 15.30-17.30
ti 29.10., klo 15.30-17.30
ti 5.11, klo 15.30-17.30

Toteutustavat

Opetus on lähiopetusta työjärjestykseen merkittyinä aikoina. Osa opetuksesta järjestetään Kajaanissa kontaktiopetuksena ja osa Teamsin välityksellä. Kajaanin kontaktiopetuspäiviin ei pääsääntöisesti ole mahdollista osallistua etäyhteydellä. Luentoja ei nauhoiteta.

Suoritustavat

Opintojakso sisältää luentoja ja käytännön aistinvaraisia harjoituksia. Opintojakson läpäisy edellyttää annettujen harjoitustehtävien tekemisen sekä lopputenttiin osallistumisen. Opintojakso edellyttää 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojakso ei sisällä vaihtoehtoista suoritustapaa, mutta aikaisempi osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa.

Siirry alkuun