Siirry suoraan sisältöön

MATKAILUN KOULUTUS 2025S: AMA25S

Tunnus: AMA25S

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2025

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Matkailun koulutus on osa Business-osaamisaluetta, johon kuuluvat matkailun lisäksi liiketalouden koulutukset sekä suomeksi että englanniksi. Osa opinnoista suoritetaan yhdessä englanninkielisen tutkinnon kanssa.

Matkailun- ja ravitsemispalvelut ovat elinvoimainen toimiala, joka avaa oven monipuoliseen maailmaan täynnä mahdollisuuksia ja haasteita. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Koulutuksen aikana saat kattavan käsityksen matkailualasta.

Perusopinnoissa tutustut monipuolisiin toimintaympäristöihin ja opit ymmärtämään matkailun liiketoiminnan eri osa-alueita, kuten majoitus-, kokous-, kuljetus-, ruoka-, tapahtuma- ja elämyspalveluista. Opit arvostamaan vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen merkitystä.

Ammattiopinnoissa perehdyt matkailualan liiketoimintaosaamiseen: myynti- ja varausprosessit, matkailun monikanavainen markkinointi. Opintojen aikana saat matkailualan kehittämisen työkalupakin, joka sisältää muun muassa palvelumuotoilun ja laatutyön perusteet sekä valmiudet toteuttaa työelämälähtöisiä kehittämistehtäviä. Lisäksi syvennät osaamistasi matkailualan johtamisesta ja työhyvinvoinnista yrityksen voimavarana.

Vaihtoehtoisissa ammattiopinnoissa voit valita englanninkieliset opintokokonaisuudet "Hospitality Management" ja "Wellbeing from the Arctic Nature". Opintokokonaisuuksien opetuskieli on englanti, mutta tehtävät ja tentit voit palauttaa suomen kielellä.
Lisäksi valittavana on "Vuosi yrittäjänä korkeakoulu" ja "Yrittäjyys käytännössä" kokonaisuus ja voit myös suorittaa "International Studies Abroad" opintoja kansainvälisten vaihto-ohjelmien kautta kumppanuuskorkeakouluissamme.

Lisätiedot

1. vuosi
Matkailualan havainnoija
• hallitsee peruskäsitteitä
• tietää matkailun toimialana
• hallitsee vieraanvaraisuusosaamisen
2. ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
• tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
• pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
• osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
• kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
• osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita
3. ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
• osaa soveltaa uusinta tietoa matkailualan kehittämisessä
• kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 1. / 2028 2. / 2028
AMA25S-1022
OPISKELUVALMIUDET

(Valitaan kaikki )

6
AM00CM30 Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja osaajana kehittyminen 3 2 1 2 1 1 1 0.5 0.5
AM00CM31 Office kunnolla vauhtiin 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1023
TYÖELÄMÄN KIELI- JA VIESTINTÄTAIDOT

(Valitaan kaikki )

19
AM00CN40 Svenska på jobbet 3 3 3 1.5 1.5
AM00CN41 English for Working Life 3 3 3 1.5 1.5
AM00CN42 Svenska inom Turismen 2 2 2 1 1
AM00CN43 English for Tourism 2 2 2 1 1
AM00CN44 Professional English 5 5 5 2.5 2.5
AM00CN45 Asiantuntijaviestintä 4 4 4 2 2
AMA25S-1025
MATKAILU- JA RAVITSEMISPALVELUT TOIMIALANA

(Valitaan kaikki )

38
AM00CR00 Johdanto matkailualalle 8 8 5 3 2.5 2.5 1.5 1.5
AM00CR08 Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR09 Majoitus- ja kokouspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR10 Ruoka osana matkailupalvelua 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR11 Tapahtuma- ja elämyspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR12 Matkailun kuljetuspalvelut 2 2 2 1 1
AM00CR13 Työelämävalmiudet matkailualalla 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR14 Moninaisuus työyhteisössä 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1027
MATKAILUALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

14
AM00CR17 Ammattialan matematiikka 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR18 Matkailualan liiketoiminta 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR19 Digitaaliset ratkaisut matkailussa 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR20 Myynti- ja varausprosessit matkailualalla 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1028
MATKAILUMARKKINOINTI

(Valitaan kaikki )

11
AM00CR21 Asiakaslähtöinen markkinointi 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR22 Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet 2 2 2 1 1
AM00CR23 Markkinointiviestintä 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR24 Sisällöntuotanto 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1029
JOHTAMISOSAAMINEN MATKAILUALALLA

(Valitaan kaikki )

17
AM00CR25 Hyvinvoiva työyhteisö 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR26 Henkilöstöjohtaminen 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR27 Matkailuliiketoiminnan johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
AM00CR28 Matkailualan lainsäädäntö 3 3 3 1.5 1.5
AM00CR29 Matkailun ennakointi 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1030
MATKAILUN KEHITTÄMISEN TYÖKALUPAKKI: #elämystentekijät

(Valitaan kaikki )

15
AM00CR30 Laatutyö matkailualalla 2 2 2 1 1
AM00CR31 Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä 2 2 2 1 1
AM00CR32 Palvelumuotoilu 2 2 2 1 1
AM00CR33 Matkailupalveluiden tuotekehitys 2 2 2 1 1
AM00CR34 Excelin käyttö työelämässä 2 2 2 1 1
AM00CR35 Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä 2 2 2 1 1
AM00CR36 Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1009
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT 2x15 OP

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

30
AMA25S-1042
#elämystentekijä TAPAHTUMIEN TUOTTAMINEN

(Valitaan kaikki )

15
AM00CT67 Tapahtumamuotoilu 2
AM00CT68 Tapahtumaturvallisuus 2
AM00CT69 Vastuullinen tapahtuma 2
AM00CT96 Hybridi- ja virtuaalitapahtuman erityispiirteet 2
AM00CT97 Tapahtuman talous 2
AM00CT98 Tapahtumakokemuksen luominen 5
AMA25S-1039
HOSPITALITY MANAGEMENT

(Valitaan kaikki )

15
AT00BY61 Congress and Meeting Management MICE 5 5 5 2.5 2.5
AT00BY62 Hospitality and Facility Management 5 5 5 2.5 2.5
AT00BY63 Managing Customer Experience 5 5 5 2.5 2.5
AMA25S-1031
WELLBEING FROM THE ARCTIC NATURE

(Valitaan kaikki )

15
AT00CN58 Nature Tourism Product Development 4 4 4 2 2
AT00CN59 Management of Nature Tourism 4 4 4 2 2
AT00CN60 Outdoor Guiding 4 4 4 2 2
AT00CN61 Professional Project 3 3 3 1.5 1.5
AMA25S-1015
YRITTÄJYYS KÄYTÄNNÖSSÄ (Nuori Yrittäjyys Start up 10 op + 5 op)

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
AM00CT18 Yrittäjyys käytännössä erityisalue 5
AM00CT19 Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu 10
AMA25S-1041
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD 0-30 op

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
AMA25S-1019
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
AM00CT11 Harjoittelu 30
AMA25S-1040
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
AM00CR47 Hygieniapassi 1
AM00CR48 Anniskelupassi 1
AM00CR50 Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 1 - 10
AI00BC23 Ensiapu 1 1
AI00BC24 Ensiapu 2 1
AM00CS48 Matkailun historia 5
AM00CS49 Matkailun kansainväliset organisaatiot 3
AM00CS50 Suomalainen kulttuuri ja matkailu 3
AMA25S-1024
TYÖELÄMÄN TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTAIDOT

(Valitaan kaikki )

20
AM00CM32 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 5 5 2.5 2.5
AM00CS77 Opinnäytetyö 15 15 8 7 4 4 3.5 3.5
Yhteensä 210 63 63 44 0 33 30 33 30 25 19 0 16.5 16.5 15 15 16.5 16.5 15 15 12.5 12.5 9.5 9.5 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

yhteiset kompetenssit,AMK

Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto

1. OPPIMISEN TAIDOT

•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
•osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
•kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja osaajana kehittyminen
Office kunnolla vauhtiin
Asiantuntijaviestintä
Johdanto matkailualalle
Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Ammattialan matematiikka
Matkailualan liiketoiminta
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailualan lainsäädäntö
Matkailun ennakointi
Laatutyö matkailualalla
Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä
Palvelumuotoilu
Matkailupalveluiden tuotekehitys
Excelin käyttö työelämässä
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
2. EETTINEN OSAAMINEN

•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
•osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
•osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
•osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
•osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
•kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Johdanto matkailualalle
Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Matkailualan liiketoiminta
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailualan lainsäädäntö
Matkailun ennakointi
Laatutyö matkailualalla
Palvelumuotoilu
Matkailupalveluiden tuotekehitys
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN

•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
•osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
•osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
•kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
•osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
•kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
•omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Johdanto matkailualalle
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailun ennakointi
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
4. INNOVAATIO-OSAAMINEN

•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
•osaa työskennellä projekteissa
•osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
•osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailun ennakointi
Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä
Palvelumuotoilu
Matkailupalveluiden tuotekehitys
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN

•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
•kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
•osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Svenska på jobbet
English for Working Life
Svenska inom Turismen
English for Tourism
Professional English
Asiantuntijaviestintä
Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Matkailualan liiketoiminta
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailun ennakointi
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
Luokittelemattomat
Tapahtumamuotoilu
Tapahtumaturvallisuus
Vastuullinen tapahtuma
Hybridi- ja virtuaalitapahtuman erityispiirteet
Tapahtuman talous
Tapahtumakokemuksen luominen
Yrittäjyys käytännössä erityisalue
Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu
Harjoittelu
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Ensiapu 1
Ensiapu 2
Matkailun historia
Matkailun kansainväliset organisaatiot
Suomalainen kulttuuri ja matkailu
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyö

Opintotyyppi_AMK

1. Perusopinnot
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja osaajana kehittyminen
Office kunnolla vauhtiin
Svenska på jobbet
English for Working Life
Asiantuntijaviestintä
Johdanto matkailualalle
Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
Ammattialan matematiikka
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
2. Ammattiopinnot
Svenska inom Turismen
English for Tourism
Professional English
Matkailualan liiketoiminta
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailualan lainsäädäntö
Matkailun ennakointi
Laatutyö matkailualalla
Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä
Palvelumuotoilu
Matkailupalveluiden tuotekehitys
Excelin käyttö työelämässä
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
3. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
4. Harjoittelu

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. Opinnäytetyö
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyö
6. Vapaasti valittavat opinnot
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Ensiapu 1
Luokittelemattomat
Tapahtumamuotoilu
Tapahtumaturvallisuus
Vastuullinen tapahtuma
Hybridi- ja virtuaalitapahtuman erityispiirteet
Tapahtuman talous
Tapahtumakokemuksen luominen
Yrittäjyys käytännössä erityisalue
Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu
Harjoittelu
Ensiapu 2
Matkailun historia
Matkailun kansainväliset organisaatiot
Suomalainen kulttuuri ja matkailu

AMA_2017---_kompetenssit

RESTONOMI (AMK), MATKAILU- JA PALVELULIIKETOIMINTA 2017 vuodesta lähtien

01_Palvelukulttuuriosaaminen

-osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
-osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia Matkailu-ja ravitsemisalan (Mara-alan) palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
-osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
-osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

Johdanto matkailualalle
Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla
Majoitus- ja kokouspalvelut
Ruoka osana matkailupalvelua
Tapahtuma- ja elämyspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Moninaisuus työyhteisössä
02_Teknologiaosaaminen

-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää Mara-alan palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti
-osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuote- suunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
-osaa käyttää uutta teknologiaa palveluliiketoiminnassa ja sen kehittämisessä
-osaa toimii oman asiantuntijuusalueensa säädösten ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa soveltaa niitä työssään

Majoitus- ja kokouspalvelut
Matkailun kuljetuspalvelut
Työelämävalmiudet matkailualalla
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Matkailun ennakointi
Excelin käyttö työelämässä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Hospitality and Facility Management
03_Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

-osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
-osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
-osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
-osaa toimia yrittäjämäisesti eri rooleissa (sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys)
-osaa suunnitella, toteuttaa, arvioida ja kehittää omaa sekä työyhteisön (yksilöt, tiimit ja yhteisöt) päivittäistä johtamista eettisesti
-osaa organisoida työyhteisön toimintaa sekä toimia erilaisissa verkostoissa

Ammattialan matematiikka
Matkailualan liiketoiminta
Digitaaliset ratkaisut matkailussa
Myynti- ja varausprosessit matkailualalla
Asiakaslähtöinen markkinointi
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Sisällöntuotanto
Hyvinvoiva työyhteisö
Henkilöstöjohtaminen
Matkailuliiketoiminnan johtaminen
Matkailualan lainsäädäntö
Matkailun ennakointi
Laatutyö matkailualalla
Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä
Palvelumuotoilu
Matkailupalveluiden tuotekehitys
Excelin käyttö työelämässä
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
04_Globaaliymmärrys

-osaa toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti
tunnistamalla luotettavan toiminnan merkityksen organisaatiolle (työyhteisö, asiakaspalvelu, kustannusrakenne ja imago)
-tiedostaa monikulttuurisuuden voimavarana ja osaa toimia ja viestiä kansainvälisissä palveluliiketoiminnan työyhteisöissä (kansainvälisyys, globalisaatio)
-ennakoida erilaisten kulttuurien ja trendien merkitystä palveluliiketoiminnan, toimialan ja alueen kehityksen näkökulmasta

Moninaisuus työyhteisössä
Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet
Markkinointiviestintä
Matkailun ennakointi
Laatutyö matkailualalla
Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä
Nature Tourism Product Development
Management of Nature Tourism
Outdoor Guiding
Professional Project
Luokittelemattomat
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja osaajana kehittyminen
Office kunnolla vauhtiin
Svenska på jobbet
English for Working Life
Svenska inom Turismen
English for Tourism
Professional English
Asiantuntijaviestintä
Tapahtumamuotoilu
Tapahtumaturvallisuus
Vastuullinen tapahtuma
Hybridi- ja virtuaalitapahtuman erityispiirteet
Tapahtuman talous
Tapahtumakokemuksen luominen
Yrittäjyys käytännössä erityisalue
Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu
Harjoittelu
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Työelämälähtöinen kehittämistehtävä
Ensiapu 1
Ensiapu 2
Matkailun historia
Matkailun kansainväliset organisaatiot
Suomalainen kulttuuri ja matkailu
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyö

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMA25S-1022
OPISKELUVALMIUDET

(Valitaan kaikki)

6
AM00CM30 Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja osaajana kehittyminen 3
AM00CM31 Office kunnolla vauhtiin 3
AMA25S-1023
TYÖELÄMÄN KIELI- JA VIESTINTÄTAIDOT

(Valitaan kaikki)

19
AM00CN40 Svenska på jobbet 3
AM00CN41 English for Working Life 3
AM00CN42 Svenska inom Turismen 2
AM00CN43 English for Tourism 2
AM00CN44 Professional English 5
AM00CN45 Asiantuntijaviestintä 4
AMA25S-1025
MATKAILU- JA RAVITSEMISPALVELUT TOIMIALANA

(Valitaan kaikki)

38
AM00CR00 Johdanto matkailualalle 8
AM00CR08 Asiakasymmärräys ja palveluosaaminen matkailualalla 5
AM00CR09 Majoitus- ja kokouspalvelut 5
AM00CR10 Ruoka osana matkailupalvelua 5
AM00CR11 Tapahtuma- ja elämyspalvelut 5
AM00CR12 Matkailun kuljetuspalvelut 2
AM00CR13 Työelämävalmiudet matkailualalla 5
AM00CR14 Moninaisuus työyhteisössä 3
AMA25S-1027
MATKAILUALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

14
AM00CR17 Ammattialan matematiikka 3
AM00CR18 Matkailualan liiketoiminta 5
AM00CR19 Digitaaliset ratkaisut matkailussa 3
AM00CR20 Myynti- ja varausprosessit matkailualalla 3
AMA25S-1028
MATKAILUMARKKINOINTI

(Valitaan kaikki)

11
AM00CR21 Asiakaslähtöinen markkinointi 3
AM00CR22 Matkailumarkkinoinnin erityispiirteet 2
AM00CR23 Markkinointiviestintä 3
AM00CR24 Sisällöntuotanto 3
AMA25S-1029
JOHTAMISOSAAMINEN MATKAILUALALLA

(Valitaan kaikki)

17
AM00CR25 Hyvinvoiva työyhteisö 3
AM00CR26 Henkilöstöjohtaminen 3
AM00CR27 Matkailuliiketoiminnan johtaminen 5
AM00CR28 Matkailualan lainsäädäntö 3
AM00CR29 Matkailun ennakointi 3
AMA25S-1030
MATKAILUN KEHITTÄMISEN TYÖKALUPAKKI: #elämystentekijät

(Valitaan kaikki)

15
AM00CR30 Laatutyö matkailualalla 2
AM00CR31 Tarinallistaminen matkailutuotteiden kehittämisessä 2
AM00CR32 Palvelumuotoilu 2
AM00CR33 Matkailupalveluiden tuotekehitys 2
AM00CR34 Excelin käyttö työelämässä 2
AM00CR35 Hanketoiminta matkailun kehittämisen välineenä 2
AM00CR36 Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 3
AMA25S-1009
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT 2x15 OP

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

30
AMA25S-1042
#elämystentekijä TAPAHTUMIEN TUOTTAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
AM00CT67 Tapahtumamuotoilu 2
AM00CT68 Tapahtumaturvallisuus 2
AM00CT69 Vastuullinen tapahtuma 2
AM00CT96 Hybridi- ja virtuaalitapahtuman erityispiirteet 2
AM00CT97 Tapahtuman talous 2
AM00CT98 Tapahtumakokemuksen luominen 5
AMA25S-1039
HOSPITALITY MANAGEMENT

(Valitaan kaikki)

15
AT00BY61 Congress and Meeting Management MICE 5
AT00BY62 Hospitality and Facility Management 5
AT00BY63 Managing Customer Experience 5
AMA25S-1031
WELLBEING FROM THE ARCTIC NATURE

(Valitaan kaikki)

15
AT00CN58 Nature Tourism Product Development 4
AT00CN59 Management of Nature Tourism 4
AT00CN60 Outdoor Guiding 4
AT00CN61 Professional Project 3
AMA25S-1015
YRITTÄJYYS KÄYTÄNNÖSSÄ (Nuori Yrittäjyys Start up 10 op + 5 op)

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
AM00CT18 Yrittäjyys käytännössä erityisalue 5
AM00CT19 Vuosi Yrittäjänä, korkeakoulu 10
AMA25S-1041
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD 0-30 op

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
AMA25S-1019
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
AM00CT11 Harjoittelu 30
AMA25S-1040
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
AM00CR47 Hygieniapassi 1
AM00CR48 Anniskelupassi 1
AM00CR50 Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 1 - 10
AI00BC23 Ensiapu 1 1
AI00BC24 Ensiapu 2 1
AM00CS48 Matkailun historia 5
AM00CS49 Matkailun kansainväliset organisaatiot 3
AM00CS50 Suomalainen kulttuuri ja matkailu 3
AMA25S-1024
TYÖELÄMÄN TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTAIDOT

(Valitaan kaikki)

20
AM00CM32 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5
AM00CS77 Opinnäytetyö 15